17 Temmuz 2012 Salı

İletişim

İbn Haldun Üniversitesi Bilgi Merkezi
Ulubatlı Hasan Cad. No:2
34494 Başakşehir / İstanbul

Tel: 0212 692 0212 / 1140
E-posta: sonmez.celik[at]ihu.edu.tr; snmzclk[at].gmail.com

6 yorum:

  1. Hocam şimdiye kadar www.hikmetyurdu.com sitemin şekillenmesinde sizden oldukça faydalı yardımlar aldım. Öncelikle bu hususta teşekkür etmek isterim. Sizden bir yardım talebim daha olacak. Sitemin sağ sidebar kısmında çeiştli dğeişiklikler yapmak istiyorum. Söz gelimi faydalı linkler, diğer online dergi linkleri vs. gibi bunları yapabilmem mümkün olur mu? Katkınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarımın yararlı olmasından dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.

    Bahsetmiş olduğunuz düzenlemeyi elbette "sidebar"da yapmak mümkün ancak bu biraz zahmetli olur ve standart dosyaların içeriğine müdhele etmeniz anlamına gelir. Bu da hem sakıncalı hem de sürüm yükseltmelerde yapacağınız değişikliklerin kaybedileceği anlamına gelir. Bunun yerine sayfa üstündeki gezinme çubuğuna "YARARLI LNKLER" adlı bir bağlantı koyabilirsiniz (tıpkı "YAZARLAR İÇİN" yaptığınız gibi. Koyduğunuz bu başlığın arkasına da ayrı bir html dosyası yapabilirsiniz ya da "ayar/setup" kısmında yapacağınız bir eklemeye bağlantı kurabilirsiniz. Ayrı bir hmtl sayfası yapmanız ve buna link vermeniz daha isabetli ve kolay olur.Yapacağınız html dosyasını ojs klasörü altına koymanız ve gezinme çubuğundan bağlantı vermeniz işinizi görür. Üstelik bu dosyaya özgürce müdahele edebilirisniz.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Hocam merhaba ben sizden affınıza sığınarak acil olarak bi yardım istiyorum. Sitede
    Fatal error: Call to undefined method Journal::setId() in /home/jss2013/www/classes/journal/JournalDAO.inc.php on line 67

    böyle bir hata alıyorum bununla ilgili bana yardım etme şansınız varmı?

    YanıtlaSil
  5. Sayın hocam merhabalar, DSpace konfigürasyonlarında sitenizden ve blogunuzdan sık sık faydalanıyorum. Ancak bir yerde takıldım ve de mümkünse yardımıınızı rica edeceğim.. Sitede yapılan girişleri kontrol etmek amacıyla bir kullanıcı oluşturdum. Bu kullanıcıyı, KAYIT KONTROL diye bir grup açarak o gruba ilave ettim ve sayfadaki ilgili Bölüm ve Kataloglar için bu grubu YÖNETİCİ, KABUL/RED seçici ve WORKFLOW_1 ayarı için yetkilendirdim.
    Ayrıca, siteye üye olan herkesin gönderi yapabilmesi için, Anonymous grubuna ADD yetkisi verdim.. Böylelikle yeni üy eolan biri içerik gönderebiliyor.
    Ancak sorun şu ki, gönderilen kayıtları kullanıcı kendisi giriş yaptığında KABUL/RED onayında diye görebilmesine rağmen, ben ne ADMIN olarak ne de KAYIT KONTROL grubundaki kullanıcılar olarak bu girişi göremiyor ve onaylayamıyorum.
    Bir yerde birşeyleri atladım muhtemelen ama, ONAY/RED işlemleri için kullanıcı ya da gruplara hangi yetkileri vermemiz gerekiyor acaba?
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Sayın Hocam Merhabalar. Biz Üniversitemizde OJS 3 ten önceki son sürümünü kullanıyoruz. makaleler kaç kez görüntülenmiş kaç kez indirilmiş en çok indirilen makalelerin ilk 10 listesi gibi sonuçları göstermek istiyoruz bunun için bir eklenti yada yol önerebilir misiniz? OJS nin içinde yer alan istatistikler sadece yönetici için ve csv formatında sonuç çıkartıyor. Ben ise kullanıcılar için web içinde arıyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil